Acţiunea a fost gândită de cei care merg periodic la Casa de Cultură a Studenţilor şi care se implică în diverse activităţi cu caracter social. Tinerii s-au întâlnit la ora 10.30 pe platoul din faţa Primăriei Reşiţa, apoi au pornit, destul de hotărâţi şi optimişti, spre locul pe care şi l-au propus să-l cureţe. După ce s-au împărţit pe grupe şi au împânzit zona, pentru ca niciun metru pătrat de teren să nu rămână necurăţat, studenţii au trecut la fapte.
„Am ales una dintre intrările în oraş deoarece nu este foarte frumos ca cei care vin dinspre zona de frontieră a ţării să fie întâmpinaţi, exact la intrarea în oraş, de fel de fel de gunoaie. Nu credem că acestea ne reprezintă. Lăsate aici nu putem face deloc o impresie bună”, a spus Celia Cumpan, directorul Casei de Cultură a Studenţilor.
Cei mai mulţi dintre tinerii care au făcut astăzi curăţenie au decis că trebuie să participe la acţiune pentru că au pretenţia ca oraşul în care trăiesc să fie perceput ca un oraş civilizat.
Tinerii au venit fără a se lăsa rugaţi
Studenţii au dat dovadă de spirit civic şi nu s-au lăsat prea mult rugaţi să dea o mână de ajutor. Ei au fost încântaţi că se pot face utili şi speră ca şi alţi reşiţeni să le urmeze exemplul. „Este trist că oamenii nu păstrează natura, nu o respectă. Noi am vrea să cultivăm spiritul ecologic. Am văzut mulţi oameni care, în oraş, nu păstrează curăţenia, aruncă ambalaje pe jos. Ce să mai spunem aici. Oraşul este curat, dar aici este nevoie de mai multă atenţie”, a spus studenta Larisa Lascu.
„Sunt necesare aceste activităţi de ecologizare şi este bine ca tinerii să se implice. Avem satisfacţia că rămâne curat în urma noastră, avem împăcarea că am făcut ceva pentru natură şi pentru oameni”, a afirmat şi Petronela Bosânceanu.