Agricultorii, mestesugarii, patronii de pensiuni rurale, dar si intreprinzatorii din industria agroalimentara vor putea primi credite de la UniCredit Tiriac Bank pentru cofinantarea proiectelor finantate prin fonduri europene.
Institutia bancara a lansat marti trei tipuri de credite ca solutie de finantare pentru proiectele care beneficiaza de fonduri europene nerambursabile in domeniul agriculturii.
"Patrunderea in zona instrumentelor structurale constituie pentru banca o oportunitate de a contribui la absorbtia fondurilor europene, obiectiv prioritar la nivel national", a declarat Rasvan Radu, presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank. La randul sau, Marius Radu, specialist in materie de Fonduri Europene in cadrul UniCredit Tiriac Bank, a spus ca institutia pe care o reprezinta mizeaza pe atingerea unei cote de minim 5% din piata fondurilor europene din Romania din acest an.
UniCredit Tiriac Bank a lansat patru tipuri de produse, respectiv o scrisoare de garantie bancara pentru avansul de la autoritati, un credit punte, un credit de investitii si o facilitate de finantare pe termen scurt.
Scrisoarea de garantie bancara este necesara incasarii avansului de la autoritati, iar valoarea scrisorii poate acoperi 100% sau 110% din avans, in functie de programul operational in care se incadreaza proiectul.
Durata maxima de implementare a unui proiect variaza intre 24 si 36 de luni, in functie de program, masura, domeniu major de interventie, operatiune si specificul proiectului.
Astfel creditul punte asigura necesarul de finantare pana la momentul incasarii sumelor nerambursabile si acopera pana la 100% din finantarea nerambursabila.
UniCredit Tiriac Bank poate acorda, in functie de proiect, o perioada de gratie de pana la 120 de zile dupa finalizarea acestuia, pentru rambursarea creditului punte. Din costul tota