Greu de oprit când are de spus ceva care îi stă pe inimă, Teo de la „După bloguri”, emisiunea de la Realitatea TV, ne-a vorbit despre televiziunea de pe net, umorul care prinde, taxa pe prostie şi „fantoma” statului la români.
Pentru Teo (Claudiu Teohari), netul este „ca geamul de la bucătărie prin care te uiţi să vezi ce mai face lumea pe strada ta”. Este mediul în care totul e permis, pentru că are o componentă puternică de libertate şi una pronunţată de lipsă a consecinţelor.
„Lipsesc îngrădirile acelea pe care le au oamenii când trăiesc unii lângă alţii. Aşa se explică şi violenţa extremă de pe on-line, în special a celor care comentează”. Nu se consideră împlinit doar pentru că a apărut într-o emisiune la TV şi este ferm convins că, pentru a avea succes cu umorul, „în ţara asta trebuie să faci o chestie la care să reacţioneze prostimea, dar pe care să o înţeleagă oamenii deştepţi. Sau, altfel zis, să spui glume pentru copii, pe care să le priceapă părinţii”.
Are 27 de ani, este bucureştean getbeget şi e absolvent de ASE, nu de Actorie, aşa cum probabil v-aţi fi aşteptat. „Am făcut Management. Nu a fost greu, pentru că să faci ASE-ul înseamnă să nu faci nimic. Cu stand-up-ul m-am întâlnit întâmplător, acum cinci ani. Băieţii erau pe atunci la început, opt în trupă. M-am nimerit la un spectacol de-al lor, care includea şi un moment rezervat celor din public. Mi-am dat seama că pot şi eu să fac ce făceau ei, aşa că m-am urcat pe scenă. După o lună, am devenit de-al lor”, povesteşte Teo.
Fără improvizaţie
Iar dacă aveaţi impresia că ceea ce spune pe scenă e improvizaţie pură, vă înşelaţi. „Pentru mine, e un mare compliment când cineva îmi spune că am improvizat foarte bine. În stand-up trebuie să ştii foarte bine ce şi când spui. Radu Gheorghe, unul dintre iniţiatorii stand-up-ului în România, bate tare