Multa lume s-a gandit, la instalarea acestei guvernari PDL-PSD, la marele pericol pe care ea il reprezinta. Dar pericolul se arata abia acum, cand criza e bine instalata. Totusi, multi comentatori, inregimentati sau civili, cati or mai fi existand, se amuza parca sa descopere fisurile aliantei. A privi numai si numai la posibilele scandaluri intre cele doua partide aflate la guvernare inseamna a nu lua in seama deloc, dar deloc, deloc, deloc, pericolul mortal pentru tara al destramarii acestei coalitii. Pentru ca, asa contra naturii (sau poate chiar "imorala") cum e ea, aceasta alianta avea, si ar mai avea inca, sarcina de a guverna tara in perioada celei mai grave crize pe care aceasta o traversa, si o traverseaza, criza careia nu i se intrevede sfarsitul.
Recentele discutii din cadrul conducerii PSD, programand atacuri politicianiste, nu sunt altceva decat alte dovezi – daca mai era nevoie – ale nepasarii partidului asa-zis social-democrat fata de situatia grava in care se afla economia tarii si, in ultima instanta, toti cetatenii ei, exceptandu-i pe politicieni. si atunci, degeaba mai afirma "cu tarie" dl Ion Iliescu, proaspat curatat de vina de a fi instigat la Mineriada din iunie 1990, ca programul PSD are in centrul sau interesele tarii (sau asa ceva). Politicianul roman, se vede treaba, nu se poate desprinde de gatlejul adversarului, ca dl Mitrea, acum cateva luni, de acela al sefului sau de partid, dl Geoana. Daca atunci cand ar trebui ca partidele aflate la guvernare sa colaboreze pentru salvarea tarii, cu cat mai mici pierderi, din aceasta criza, ele isi croiesc planuri de distrugere reciproca, atunci nu avem nici o scapare decat, asa cum spunea un om de altadata, "cu rugi la Preacurata".
Care, dupa cum se stie, nu fac rau, dar nici prea mult bine nu pot face singure unei economii minate, gata sa sara in aer. Sau, daca preferati