Cel mai vândut titlu la târg a fost „Shantaram“. Topul vânzărilor a fost dominat însă de cărţile de la cortul „Adevărul“ care au ocupat primele şapte locuri în clasamentul general. Editura Adevărul a umplut sacoşele românilor cu 34.180 de cărţi la Romexpo, iar de la Humanitas şi Humanitas Fiction au fost cumpărate 16.418 volume. Polirom a declarat peste 15.000 de exemplare vândute şi Grupul editorial Corint se situează pe locul al patrulea în topul numărului de exemplare vândute. Mai exact, 10.708 volume, iar în ce priveşte încasările, reprezentanţii editurii afirmă că ele sunt la nivelul celor de anul trecut, dar că nu pot furniza o cifră, întrucât aceasta este politica firmei.
Pe locul cinci se află Editura Nemira, cu 8.700 de volume, pentru care a încasat 202.500 lei.
Cifre exacte şi inexacte
La capitolul încasări, Editura Adevărul deţine primul loc, cu 409.230 de lei, urmată de Editurile Humanitas şi Humanitas Fiction, care au strâns 387.000 de lei, Polirom, cu 350.000 de lei, Nemira, cu 202.500 lei, şi Editura ALL, cu o cifră de peste 200.000 de lei.
Însă nu toate editurile au reuşit să realizeze un bilanţ la sfârşit de Bookfest. Editura ALL nu a făcut încă „returul complet”, în timp ce Editura Cartier nu are „situaţia reală formulată până la capăt” şi „va mai dura cel puţin o săptămână” până să se stabilească asupra unor cifre exacte.
Reprezentanţii Editurii Litera Internaţional spun că probabil vor mai trece zile întregi până să tragă linie, să facă socoteli clare şi să aibă nişte „concluzii reale”, iar cei de la Editura Rao declară că nu stă în politica lor să facă publice cifrele obţinute în urma vânzărilor de carte, nici numărul de exemplare vândute.
„Jurnalul“ Oanei Pellea, un succes
O singură informaţie stă pe buzele tuturor: care a fost cel mai râvnit t