Universitatea Illinois din Chicago conduce un program de 2,9 milioane de dolari, demarat de National Cancer Institute, în vederea creşterii cererii pe internet a tratamentelor atifumat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, anunţă Reuters.
"În mod surprinzător, aceasta este grupa la care s-a înregistrat cel mai mare procent de fumători, în comparaţie cu celelalte grupe de vârstă", a menţionat profesorul de psihologie Robin Mermelstein, conducător al studiului.
"De fapt, acest viciu capătă amploare între vârstele 18 şi 24 de ani şi, deşi foarte mulţi adulţi se gândesc serios să renunţe la fumat, procentul de reuşită este unul foarte scăzut", a continuat medicul.
După metode proprii
Atunci când încearcă să renunţe la obiceiul fumatului, cei mai mulţi dintre adulţi nu recurg la metodele convenţionale, ei consideră că remediile fabricate în casă sau propriile tratamente sunt mult mai rodnice.
Marmelstein şi colegii săi de la UIC, în parteneriat cu Universitatea din Iowa şi cu American Legacy Foundation, vor colabora cu agenţia de publicitate GDS&M Idea City, pentru a dezvolta o serie de reclame interactive online şi pentru a analiza mesajele care îi determină pe tinerii fumători să folosească site-ul www.BecomeAnEx.org.
Internetul, cel mai la îndemână
"Pentru a ne asigura că mesajul ajunge la tinerii fumători este nevoie să abordăm toate mijloacele accesibile lor", spune cercetătorul. " Acum este momentul ca ei să renunţe - nu peste 5 ani, nici peste 10, ci chiar acum", adaugă Mermelstein.
Acest studiu, desfăşurat în Statele Unite la nivel naţional, va beneficia de suportul a 3.000 de tineri fumători utilizatori ai internetului.