La Debarcader Cişmigiu, clientul stă la masa de lângă lac doar dacă mănâncă, iar chelnerul are preţ: 10% din consumaţie, scris pe bon cu pixul. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
„Clientul nostru, stăpânul nostru!” nu este o expresie pe care v-aţi dori s-o simţiţi pe pielea dumneavostră la Ristorante Debarcader Cişmigiu, din Capitală. Aici clienţii nu se aşază la ce masă vor ei. De exemplu, dacă vor doar o cafea chelnerul le va indica o masă undeva cât mai în spate. Dacă îşi exprimă însă dorinţa să şi mănânce, mai au o şansă să stea la o masă lângă lac (priveliştea oferită de acesta fiind şi motivul pentru care bucureştenii aleg să treacă pragul localului).
Ca bonus, la final, atât cei care au dorit doar o cafea, cât şi cei care au ales să mănânce primesc, trecută cu pixul pe notă, informaţia că sunt obligaţi să plătească şi serviciile chelnerului. Chiar dacă legislaţia română nu stipulează obligativitatea bacşişului. Şi în condiţiile în care reprezentanţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) se pregătesc să demoleze terasa care, susţin ei, este construită ilegal.
„Am avut un proces, după ce au construit ilegal pe aproximativ 100 de metri pătraţi, dublu faţă de cât permitea autorizaţia de construcţie. Am câştigat, iar acum aşteptăm decizia de la Primăria Capitalei ca să-i demolăm”, a declarat ieri, pentru EVZ, Radu Popa, preşedintele ALPAB.
Vederea la lac se plăteşte
După mai multe sesizări primite în redacţie de la cititori care au avut surprize neplăcute la Debarcader, un reporter EVZ s-a hotărât să verifice pe pielea lui dacă este real ce se întâmplă la restaurantul din Cişmigiu. El a fost întâmpinat de chelner cu o avertizare: „Dacă nu comandaţi şi mâncare, nu puteţi sta aici, trebuie să mergeţi mai în spate!”. Pentru o privelişte frumoasă, reporterul a aleges să ciugulea