Policlinica Batiştei din Capitală nu mai primeşte pacienţi de aproape două luni şi ar putea fi închisă definitiv, dacă Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti (DSP) va continua să tărăgăneze emiterea unor avize de funcţionare. Sursa: Vlad Stănescu
„Am renovat, am plătit utilităţile, iar aparatele, chiar dacă sunt mai vechi, sunt funcţionale”, descrie situaţia Adriana Florea, director adjunct al unităţii sanitare. Policlinica Batiştei, înfiinţată în urmă cu 25 de ani, a fost supusă în 2008 unui proces de reorganizare, după ce o parte din clădire a fost retrocedată. Cabinetele medicale din aripa retrocedată au fost mutate în aripa rămasă, iar după re a lizarea unor reparaţii, Agenţia de Sănătate Publică (fostul Sanepid) a permis funcţionarea acesteia.
„Acum, tot necazul ni se trage, de fapt, dintr-un mare interes imobiliar. Suntem în buricul târgului, unde metrul pătrat costă câteva mii de euro, iar interesele pentru a obţine în întregime această clădire sunt mari”, se revoltă directorul Adriana Florea. Medicii din policlinică spun că Direcţia de Sănătate Publică le-a tot amânat solicitările şi că, în lipsa unui aviz de funcţionare, sunt nevoiţi să ţină pacienţii la uşă.
Şeful DSP, medicul Daniel Popescu, a refuzat să explice de ce n-a semnat avizele de funcţionare şi ne-a expediat la Biroul de presă, unde nu a răspuns nimeni. Policlinica Batiştei, centru cu plată, are 70 de medici angajaţi, din mai toate specialităţile, iar numărul de pacienţi trataţi lunar era de aproape 700. „Majoritatea pacienţilor erau vârstnici, fără mari po si bilităţi financiare, care erau obişnuiţi să vină aici datorită preţurilor mici pe care le aveau consultaţiile”, spune directorul Adriana Florea.