Silviu Sergiu: „Monica Iacob Ridzi şi-a dat demisia în urma unui calcul politic pragmatic. Scandalul risca să devină o bombă cu efect întârziat, care să-i explodeze în faţă lui Traian Băsescu, în campanie”.
Monica Iacob Ridzi nu şi-a dat demisia pentru că este un politician responsabil, cu un înalt simţ civic şi cu un respect profund pentru interesul public. A plecat din fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului pentru că i s-a spus să plece. Promptitudinea cu care preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de constatare a vacanţei postului şi rapiditatea cu care PDL a găsit o succesoare dovedesc regia din spatele acestui gest. Monica Iacob Ridzi a renunţat în urma unui calcul politic pragmatic. Scandalul gestionării iresponsabile a banului public risca să devină o bombă cu efect întârziat, care să-i explodeze în faţă lui Traian Băsescu, în plină campanie electorală pentru un nou mandat de preşedinte.
Prejudiciile pe care prestaţia publică lamentabilă a ministrului tineretului le-a adus imaginii PDL sunt insurmontabile. Imaginea dispreţului pentru banul public, a incompetenţei în gestionarea lui s-au impregnat adânc în conştiinţa publică, şi, în aceeaşi măsură, pe frunţile democrat-liberalilor. De acum încolo, orice discurs al liderilor PDL legat de profesionalism, bun-simţ sau luptă anticorupţie va suna mai fals ca niciodată.
Monica Iacob Ridzi trebuia să facă acest gest mult mai devreme, când a declarat senină că nu contează câţi bani cheltuieşti pentru un proiect, important este rezultatul. Am regăsit în această frază o nonşalanţă sfidătoare, caracteristică beizadelelor de bani gata, care au ars rapid etapele în devenirea lor ca indivizi. Am remarcat o concepţie bizară despre ce înseamnă să serveşti interesul public. Din această cauză, îndepărtarea lui Ridzi din guvern nu trebuia să ţină cont de o eventuală dimensiune pe