Pe lângă licenţele la mai multe facultăţi şi un doctorat în management a reuşit să ajungă maestru în artele marţiale. Florin Iordănoaia a intrat în contact cu artele marţiale în 1972, anul în care a aflat şi de existenţa lor. I-a plăcut atât de mult, încât a încercat să afle cât mai multe despre astfel de sporturi, cu toate că posibilităţile erau limitate pe atunci. „Pasiunea a venit din interior. Probabil pentru că dintotdeauna am fost un luptător“, explică Iordănoaia. Doi ani mai târziu a aflat şi de Kung-Fu, iar în 1975 de Yoga, practici pe care le-a adoptat imediat. Nu este străin nici de tehnicile Jujitzu, dar a optat pentru o altă carieră în locul celei sportive. A ales să fie navigator, urmând Liceul Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza Constanţa.
Nu a renunţat însă la aceste sporturi, în ciuda interdicţiilor impuse de regimul comunist, cu atât mai mult cu cât era cadru în armată. Sub paravanul practicării de Judo, Iordănoaia îi învăţa pe elevi Karate. „În 1989 am avut o primă problemă cu şeful Miliţiei din Mangalia. Ne-a spus că primise reclamaţii că antrenăm la sală infractori şi golani. S-a convins însă că nu era aşa. Oricum, noi predam Karate, iar dacă aveam vizite din partea străinilor, aplicam scheme de Judo“, povesteşte Iordănoaia.
Abia după Revoluţia din 1989 a putut să se antreneze şi să antreneze fără a se mai ascunde. În 1992 a participat la un prim campionat în sală şi s-a clasat pe primul loc la Marina Militară.
Centură neagră
După campionat, un banal accident a făcut ca ceea ce a construit până la vârsta de 25 de ani să se dărâme. „De atunci am două balonaşe de cauciuc în cap, iar medicul mi-a interzis să mai concurez“, povesteşte Florin. După câteva luni de recuperări a revenit însă în sală şi a reluat totul de la zero şi a rezistat!
A reuşit să ajungă comandant de vedetă torp