Inspectorii de securitate și sănătate în muncă au început verificarea băncilor din județ, ca urmare a morții Laurei Costa. Banca Transilvania a primit cel mult 15 zile pentru a fixa în perete sau în pardosea panourile publicitare instabile.
Potrivit Laurei Petrehuş, șef Birou PR în cadrul Băncii Transilvania, "în unitățile BT din județul Bihor s-a pus deja în aplicare ceea ce s-a dispus de către organele competente. Pentru sucursalele și agențiile din restul țării, reprezentații Băncii Transilvania vor consulta proiectantul și executantul mobilierului, pentru a stabili măsurile care se impun". Pe de altă parte, Doru Dascălu, administratorul firmei Atipic (cea care a produs și montat panoul publicitar), spune că banca nu i-a cerut deocamdată fixarea respectivei piese de mobilier. “Aceste panouri sunt făcute să stea în picioare nefixate. Banca ne-a trimis un proiect pe care noi l-am executat și l-am montat. Aceste corpuri trebuie să fie mobile, pentru a putea fi mutate”, a subliniat miercuri Doru Dascălu. Firma Atipic a realizat și montat mobilierul și pentru filialele Băncii Ion Țiriac, Cyprus Bank, Volksbank si Piraeus Bank. (UPDATE)
Ca urmare a tragediei petrecute sâmbătă, 4 iulie, la o sucursală a Băncii Transilvania din Oradea, s-a dispus ca toate panourile de materiale publicitare (pliante) cu picior metalic sau suport din lemn, cât și rafturile etajere sau tablourile, din toate punctele de lucru, să fie de acum înainte fixate în perete sau pardosea. Decizia a fost fost luată după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor a verificat 17 instituții bancare, din cele circa 27 din Oradea, pentru a preveni alte evenimente de genul celui care a șocat o țară întreagă.
15 zile
Potrivit lui Eugen Cîrmaciu, director coordonator adjunct pe probleme de securitate și sănătate în muncă la ITM Bihor, și înainte de accidentul Laurei