Cel puţin 40.000 de absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret” au în prezent diplome pe care ministerul Educaţiei le consideră ilegale, a estimat Agenţia Româna de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).
Mai citeşte şi:
Bucureşti: Absolvenţii „Spiru“ vor susţine o nouă licenţă
Alte licenţe pentru „Spiru Haret“
Absolvenţii respectivi sunt în situaţia de a repeta examenele impuse de ministerul de resort, dacă doresc să le fie recunoscută licenţa.
Bucureşti: „Spiru Haret“ sfidează decizia Ministerului Educaţiei
Universitatea "Spiru Haret" refuză să anuleze diplomele considerate ilegale de către Ministerul Educaţiei
Absolvenţii de facultăţi neautorizate au la dispoziţie cinci ani să dea din nou licenţa
Alba Iulia: Candidaţii la titularizare de la „Spiru Haret” trebuie să mai prezinte o adeverinţă
„Din calculele noastre, potrivit cifrei de şcolarizare aprobată pentru Universitatea Spiru Haret, din 2006 ar fi trebuit să finalizeze studiile, anual, în condiţii legale, cel mult 14.000 de studenţi, astfel că vor rămâne, după estimările noastre, minimum 40.000 de absolvenţi ai studiilor oferite de această instituţie, care au diplome ilegale după ce au urmat forme de studii neautorizate sau neacreditate”, a declarat, pentru NewsIn, directorul ARACIS, Ioan Curtu.
Andronescu: Sper să găsim măsuri care să ajute universitatea Spiru Haret
Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat astăzi, la Iaşi, că vor fi adoptate măsuri care să ajute Spiru Haret instituţia de învăţământ superior.
"Am trimis o comisie de control la Universitatea Spiru Haret pentru că avem nevoie de anumite clarificări în legătură cu demersurile pe care trebuie să le facem mai departe. Ca urmare, de ieri începând, s-a constituit o comisie formată din oameni care au e