Alegerea primei locuinţe este un pas important pentru fiecare tânără familie. Aceasta trebuie să fie confortabilă, situată într-o locaţie liniştită şi cât mai puţin poluată, să nu fie foarte scumpă, în câteva cuvinte, să îndeplinească toate condiţiile pentru liniştea de lungă durată a unui cămin.
Experţii imobiliari oferă câteva sfaturi simple în vederea achiziţionării primei locuinţe, demne de urmat indiferent de modalitatea de tranzacţionare - prin programul "Prima Casă", prin credit ipotecar sau "cu banii jos".
În primul rând, trebuie culese cât mai multe informaţii despre piaţa imobilară şi, în special, despre locuinţa care urmează să fie cumpărată.
Conduceţi propria investigaţie şi aflaţi preţul real al imobilului. Întrebaţi-i pe ceilalţi locatari care sunt costurile suplimentare de care v-aţi putea lovi, sau despre eventualele nereguli şi probleme cu care ei s-au confruntat în demersul lor. Nu vă opriţi la prima locuinţă care vă iese în cale. Căutaţi, comparaţi şi abia după aceea alegeţi.
Dacă achiziţionaţi o casă prin credit, nu vă întindeţi mai mult decât puteţi plăti. Chiar dacă printr-o minune o bancă vă acordă suma necesară, iar după un timp ajungeţi în incapacitate de plată, veţi pierde locuinţa într-o clipă.
Deci, după ce v-aţi hotărât ce casă doriţi şi aţi luat în calcul posibilităţile de plată, intraţi în legătură cu oamenii potriviţi să vă ajute - agenţii imobiliari. Aceştia vor alege pentru dumneavoastră locuinţa cea mai bună şi cele mai bune modalităţi de finanţare. De asemenea, nu trebuie trecuţi cu vederea nici evaluatorii şi nici banca posibil finanţatoare, care trebuie să acorde cel mai avantajos împrumut.
Înainte de încheierea tranzacţiei, asiguraţi-vă că aţi înţeles bine toţi termenii şi condiţiile care vă sunt prezentate, precum şi jargonul imobiliar. În cazul în care nu sunt clare toat