Zilele de caniculă îi fac pe pescari să plece departe de casă. Pentru ca această pasiune să fie desăvârşită, ei investesc timp, dar şi o grămadă de bani.
Vremea caldă determină marea parte a reşiţenilor să se bucure de frumuseţile judeţului natal. Fie că merg în zonele turistice, pentru a petrece zilele libere făcând plajă sau grătare, dar şi pentru a se răcori în apele reci ale lacurilor, sau pentru a-şi practica hobby-urile, reşiţenii pleacă din oraş în zilele libere.
Pescuitul este una dintre pasiunile pentru care foarte mulţi reşiţeni renunţă şi la somn. Dis de dimineaţă ei pleacă cu uneltele pregătite, pentru a petrece câteva zile de relaxare. Clisura Dunării este una dintre destinaţiile preferate ale pescarilor. „Cine nu a fost măcar o dată pe Malul Dunării să dea la peşte nu se poate numi pescar. Una este să pescuieşti pe baltă şi alta este să stai aici, unde îţi dai examenul de maturitate ca pescar. Aici sunt o grămadă de specii şi fiecare se prinde altfel. Doar cei mai buni se pot lăuda cu capturi impresionante”, a spus Dani Jugănaru, un pescar care a petrecut mai mult de 25 de ani pe malul apei.
Marea majoritatea a pescarilor care vin pe Clisura Dunării stau şi câte o săptămână în zonă. Ei nu se cazeză în pensiuni special amenajate, ci îşi montează corturi. Alte zone frecventate de pescarii din judeţ sunt: Lacul Văliug, Lacul Secul, sau Lacul Dognecea, dar şi râurile Caraş, Bârzava sau Nera.
Pasiune la preţuri accesibile
Pescarii îşi pot cumpăra toate cele necesare din magazine speciale. „Noi vindem de toate. De la ace, nylon, beţe, mulinete, lansete şi până la crâsnic. Avem solicitări şi pentru momeala vie. Cei care merg la pescuit nu trebuie să uite de permis, trebuie să-şi achite cotizaţia, dar şi să obţină o viză necesară de la Poliţia de Frontieră. Un set complet de unelte pentru pescuit la Dunăre poate să ajungă