REGULI. Aveţi grijă ca friptura să nu fie mai mare decât palma, iar cartoful copt să nu depăşească mărimea unei mingi de tenis. Sursa: Hepta
Una dintre cele mai importante re guli pe care este bine să o respectaţi, atunci când nu vreţi să vă îngrăşaţi, este să mâncaţi puţin. Nu vă umpleţi platourile cu vârf şi nu vă ambiţionaţi să terminaţi totul din farfurie, la o singură masă. Ca să rămâneţi sătui o perioadă mai mare de timp, salatele cu pui sunt o bună alegere. Pentru mesele de prânz sunt recomandate supele, iar la birou, evitaţi să vă „speriaţi” foamea cu dulciuri.
1. Învăţaţi să porţionaţi
O farfurie mare înseamnă multă mân care şi multe calorii, de aceea este important să învăţaţi să estimaţi. De exemplu, dacă alegeţi pentru masa de prânz să mâncaţi cartofi copţi, e bine să vă limitaţi la unul singur. Acesta este bine să nu fie mai mare decât o minge de tenis. Nu îi alegeţi pe cei supradimensionaţi, de tip Patata, preparaţi cu tot felul de sosuri care îngraşă. O bucată de friptură n-ar trebui să fie mai mare decât palma dv., iar la salate nu puneţi mai mult de o lingură de ulei.
2. Fără ketchup şi maioneză
Când mâncaţi cartofi prăjiţi, nu îi combinaţi cu ketchup sau cu maioneză, deoarece veţi fi tentaţi să mâncaţi mai mult. Puneţi cartofi prăjiţi pe o farfurie mică, de tipul celor pe care le folosiţi la desert. Dacă alegeţi paste, renunţaţi la pâine, iar dacă vă este poftă de pizza, comandaţi una cu blat subţire, de preferat vegetariană.
3. Fiţi vigilenţi la restaurant
Unele restaurante obişnuiesc să îşi atragă clienţii cu porţii mari, însă nu trebuie să cădeţi în capcană. Dacă nu puteţi mânca tot ce vi s-a pus în farfurie, cereţi mâncarea la pachet. Atunci când simţiţi tentaţia de a mânca la fastfood, comandaţi mai degrabă un meniu recomandat copiilor. Nu în ultimul rân