Cel mai vârstnic cavaler al Ordinului e neîntrecut la mânuitul pumnalelor. Profil
Născut - 17.01.1952
Educaţie - Şcoala profesională
Experienţă - Lăcătuş
Familie - Căsătorit, doi copii
Nea Sima a lucrat ca lăcătuş ani buni, după care a fost şef de echipă la macarale. De opt ani e la pensie şi de mai bine de doi ani face parte din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara.
„Am jucat în multe filme istorice care s-au turnat la Castelul Corvinilor, pentru că alura mea se potriveşte cu ceea ce căutau regizorii. Am fost oştean, nobil, ba chiar călău sau cardinal. Otto Inimă de Dragon a fost cel care s-a gândit că aş putea deveni membru, m-a invitat şi eu am zis: «De ce nu?»”, a povestit Simion Dobca.
A doborât singur un turn
Legenda cavalerului Sima cel Alb spune că acesta s-a născut în neamul unor cneji slavi şi a crescut între apele Zlaştiului şi ale Cernei, în umbra turnului Njeboissa. A ajuns oştean în oastea lui Ioan de Hunedoara, iar după multe bătălii, a fost luat scutier. La curtea Corvinilor se zvoneşte că în timpul asediului unei cetăţi duşmane, el a doborât cu braţele goale poarta unui turn în care se ascundeau nişte arcaşi mişei. După această faptă, Sima a fost ridicat la rang de cavaler, iar pe blazonul lui au fost aşezate turnul şi zimbrul, simbolurile puterii şi tenacităţii.
Armură de cavaler din deşeuri reciclabile
„Armura e făcută cu mâinile mele. Uite, solzii ăştia sunt toţi făcuţi din deşeuri metalice. Un văr de-al meu a dat peste o bucată mai mare şi s-a gândit să mi-o păstreze, iar eu am decupat fiecare piesă în parte, doar nu degeaba sunt lăcătuş. Dacă port toate plăcile, inclusiv apărătorile pentru coapse, armura de solzi ajunge la un total de 12 kilograme”, a menţionat cavalerul Sima cel Alb.
„Stau în ordin cât mă ţin co