Căldurile din ultimul timp ne stresează suficient organismul, aşa încât nu trebuie să îl mai obosim şi noi punându-l să proceseze alimente grase, cu zahăr în exces sau aditivi alimentari.
În această perioadă trebuie să fim foarte atenţi ce mâncăm pentru a putea face faţă programului zilnic, ne-a sfătuit dr Julieta Cristescu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, în cadrul mesei rotunde cu tema "Stresul termic şi alimentaţia estivală". Prima regulă pe care trebuie să o respectăm este să ne hrănim echilibrat, fără să excludem nici unul dintre principiile alimentare. De asemenea, trebuie să mâncăm de patru ori pe zi. Dimineaţa, indiferent de cât de tare ne grăbim, trebuie să ne facem timp să consumăm un borcănel de iaurt, o felie de pâine (cu seminţe sau din cereale integrale) cu brânză slăbă de vaci sau un castronel de cereale cu lapte. Dacă timpul este suficient, este indicat să consumăm şi legume la micul dejun.
Cea mai mare problemă a omului modern este faptul că nu apucă să ia prânzul. Dr Julieta Cristescu a menţionat că şi pacheţelul de acasă este foarte bun, dacă nu avem timp să mergem la restaurant. Important este să se evite consumul de dulciuri puternic industrializate, bogate în aditivi alimentari. Pe timpul verii, foarte importantă este şi hidratarea. Nimic nu este mai bun ca apa plată, fără nici un fel de adaos. Nici măcar apa minerală nu satisface la fel de bine nevoile organismului, din cauza dioxidului de carbon. De asemenea, nu este indicat să se consume nici sucuri de fructe în cantităţi mari, pentru că sunt bogate în zaharuri. Cel mai bine este să fie combinate cu apă. Berea poate părea şi ea o soluţie, pe timp de caniculă. Numai că, efectele sale sunt iluzorii, din cauză că este foarte diuretică şi senzaţia de sete reapare la scurt timp. Iaurturile nu trebuie nici ele uitate, pentru că pe lângă faptul că sunt r