Lubeniţarii din Dăbuleni nu vor mai avea piaţă de gros, ci platfomă betonată pentru vânzare. Autorităţile doljene vor să construiască în parteneriat public-privat o piaţă de gros în comuna Teasc.
Planurile trâmbiţate în urmă cu ceva timp de autorităţile doljene, dar şi centrale, privind construcţia unei pieţe de gros în zona Dăbuleni au căzut. Edilii aflaţi la cârma judeţului s-au răzgândit şi vor să facă o zonă de desfacere a legumelor şi fructelor în comuna Teasc, unde, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, un studiu făcut din fonduri europene a relevat faptul că ar fi locul propice pentru distribuţia către marile magazine ale Olteniei.
Lubeniţarii din Dăbuleni, cei cărora ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, le-a promis în urmă cu câteva săptămâni că le va promova produsele, făcând din pepene „brand naţional” se vor alege cu o platfomă betonată de 3,5 hectare, „adăpost de ploaie şi soare”, după cum a ţinut să precizeze conducerea executivă a CJ Dolj. „O piaţă de gros, care înseamnă o clădire de 5-10 milioane euro şi care are o cofinanţare de 50-60% pentru că este o activitate economică, nu rezolvă problema zonei. O clădire care are cântar, zonă de primire, de depozitare, de refrigerare ar ridica mult preţul produselor”, a spus Prioteasa, care a precizat că piaţa similară din Bucureşti a fost „un eşec”.
Teasc, piaţă de desfacere pentru olteni
Cei care ar trebui să beneficieze în final de piaţa de gros ar fi locuitorii din Teasc, comună recunoscută în regiune pentru legumicultorii ei. „Pe un proiect făcut prin colaborare transfrontalieră, am făcut un studiu care ne spune că piaţa de gros ar trebui să fie în zona Teasc, unde se întâlnesc toţi producătorii din zona Dăbuleni şi Moţăţei”, a mai spus Prioteasa. Proiectul ar urma să fie dezvoltat în parteneriat public-privat cu o firmă interesată de o asemenea lucrare de an