Programul „Cornul şi laptele” are zilele numărate deoarece ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, intenţionează să-l înlocuiască, din toamnă, cu "After-school", un program nou, care presupune o masă caldă şi lecţii sub supravegherea profesorilor. Sursa: Razvan Valcaneanțu
Până la punerea în practică a acestui plan, Ministerul Agriculturii intenţionează să implementeze un program de încurajare a consumului de fructe în şcoli.
Astfel, începând cu anul şcolar 2009 - 2010 şi până în anul 2013, elevii din clasele I-VIII, din învăţământul de stat şi privat, vor primi mere gratuit de la stat pentru o perioadă de maxim 100 de zile de şcolarizare, în limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev.
"Implementarea acestui program de încurajare a consumului de fructe în şcoli reprezintă o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe şi legume în diversificarea şi dezvoltarea activităţilor de producţie şi comercializare. Derularea acestui program poate contribui la stimularea competiţiei între producătorii şi comercianţii de fructe şi legume şi la asigurarea unui venit satisfăcător de pe urma activităţilor desfăşurate", precizează Ministerul Agriculturii într-un comunicat.
Acest program este implementat de către Consiliul Uniunii Europene, mai arată sursa citată.
Laptopul şi cornul
Nu e prima dată când elevilor români li se promite ceva. Un exemplu în acest sens este programul „Un laptop pentru fiecare copil”.
Lansat în 2006, proiectul a rămas doar la stadiul de dorinţă a deputatului Ioan Ghişe. Aste deoarece nu a fost acceptat de deputaţi.
Programul prevedea ca aproximativ cinci milioane de persoane, elevi şi profesori, din învăţământul preuniversitar să primească, de la stat, un laptop.
Celebrul program „Cornul şi laptele” a fost iniţiat de guvernul condus