Sonda Stardust a descoperit, în coada unei comete, dovezi că viaţa nu a apărut pe Pământ, ci s-a născut din materie care provenea din afara planetei.
Analiza datelor transmise de sonda Stardust a relevat prezenţa unui aminoacid indispensabil vieţii în particulele din coada cometei Wild 2. Glicina este un component de bază al proteinelor care formează organisme vii aşa cum le cunoaştem pe Terra.
Cercetătorii NAsA au declarat că această descoperire confirmă teoria conform căreia materia primă din care s-a format viaţa pe Pământ provine din spaţiu. Cel mai probabil, prăbuşirea unei comete a adus viaţă pe Terra. Oamenii de ştiinţă consideră că descoperirea arată că ar putea exista viaţă formată în acelaşi mod pe alte planete şi că viaţa este un eveniment obişnuit în Univers.
Stardust este o sondă NASA care a trecut la începutul anului 2004 prin coada cometei Wild 2 şi a captat milioane de particule într-o grilă special creată, construită dintr-un material de o densitate aproape egală cu cea a aerului, numit aerogel. Acest material a fost denumit şi "fum îngheţat", deoarece 99% din volumul său este format din aer.
Grila de colectare a fost închisă într-o capsulă care a aterizat pe Pământ în ianuarie 2006 şi a fost cercetată de atunci de oamenii de ştiinţă ai agenţiei spaţiale americane.
Toate formele de viaţă de pe pământ se bazează pe proteine, formate dintr-un număr limitat de aminoacizi. Doar 20 de aminoacizi formează uriaşa varietate de proteine existente pe Pământ.