Administratorul acesteia a primit o amendă de 6 mii de lei, iar produsele care erau expirate au fost distruse de comisarii din cadrul Protecţiei Consumatorilor. Sezonul estival i-a determinta pe reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor să le facă vizite administratorilor de hoteluri sau pensiuni turistice din judeţ. Astfel, în mai puţin de două săptămâni, au fost verificaţi aproximativ 50 de agenţi economici. Cei care au fost prinşi pe picior greşit au fost sancţionaţi de comisari. “S-au aplicat 27 amenzi contravenţionale dar s-au dat şi şapte avertismente. Au fost oprite, temporar, de la comercializare 15 kg. de alimente a căror valoare este de 800 de lei. Produsele expirate, peste 40 de kg. de alimente au fost oprite definitiv de la comercializare”, a informat directorul coordonator adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului din Caraş-Severin, Cristian Angyal.
Valoarea amenzilor este de peste 65.000 de lei
Cea mai mare amendă, de 6 mii de lei, a fost dată administratorului unui hotel în bucătăria căruia au fost găsite alimente expirate. “În blocul alimentar al unui operator economic au fost depisate produse din carne de porc, bere şi sucuri şi cu termen de valabilitate depăşit, motiv pentru care operatorul economic a fost sancţionat contravenţional, iar produsele cu termen de valabilitate depăşit au fost distruse şi retrase din circuitul consumului uman”, a mai spus Angyal. Totodată,
a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor la patru operatori economici care funcţionau fără certificate de clasificare turistică, iar amenzile aplicate sunt de 16 mii de lei. Un operator economic a primit o amendă de 5 mii de lei pentru faptul că nu avea afişat certificatul de clasificare a structurii turistice şi însemnele privind nivelul de calsificare. Amenzi s-au aplicat şi celor care