Fructe care ne răcoresc şi ne hidratează în timpul verii, piersicile şi nectarinele întăresc sistemul imunitar prin aportul lor de vitamine, de zaharuri şi de minerale. Nutriţional, există multe asemănări între cele două fructe înrudite, nectarinele şi piersicile. Ambele conţin foarte multă vitamina C, fier şi potasiu, cantităţi modeste de fibre, de betacaroten şi puţine calorii.
Nectarinele sunt ceva mai dulci decât piersicile, dar nici unele, nici altele nu conţin grăsimi şi sodiu şi, de aceea, sunt recomandate hipertensivilor şi celor care au nivelul colesterolului mărit. Ambele fructe delicioase sunt înrudite cu prunele, care conţin şi ele potasiu, dar mai puţină vitamina C decât suratele lor.
Nectarinele, hidratante şi remineralizante
Cu un conţinut de apă de 87-89 la sută, aceste fructe aromate au un efect revigorant şi suplinesc pierderile de săruri minerale cauzate de transpiraţia excesivă. Nectarinele sunt surse valoroase de potasiu, fosfor şi de vitamine (A, C şi vitamine din complexul B). Aportul de fibre ajută tranzitul intestinal şi este benefic şi pentru persoanele hipertensive, deoarece fibrele reglează nivelul colesterolului şi scad tensiunea arterială.
Piersicile, bine tolerate de cei cu probleme gastrice
Sunt dulci, cu un aport de zaharuri de aproape 8 la sută, şi conţin vitamine (vitamina A−2 la sută, vitamina C−12 la sută), minerale, precum fier şi potasiu, enzime şi uleiuri volatile. O dietă bogată în piersici este recomandată persoanelor anemice sau hipertensive, datorită aportului de potasiu din compoziţia lor. Fructele sunt foarte bine tolerate de stomac şi asimilate cu uşurinţă.
Ajută în curele de slăbire
Deoarece au puţine calorii, doar 40 la 100 de grame, gustoasele fructe sunt recomandate şi în curele de slăbire. Datorită conţinutul