Prin organizarea unor activităţi în aer liber, tinerii sunt stimulaţi să renunţe la „viaţa virtuală” din faţa calculatorului. Centrul de Voluntariat Reşiţa coordonează proiectul Green Attack-Taking Action, un schimb internaţional de experienţă la care participă tineri din Finlanda, Germania, Belgia, Spania, Bulgaria, Slovenia şi România.Tinerii care vizitează judeţul au ajuns astăzi la Sasca Montană. Ei au fost plăcut impresionaţi de tot ceea ce au găsit aici, cu atât mai mult cu cât au crezut că România este o ţară slab dezvoltată, fără posibilităţi.
„Au rămas plăcut impresionaţi de ţara noastră. Ei spun că nu se aşteptau să fim primitori. Au auzit foarte multe lucruri urâte despre România şi le era chiar teamă. Acum se bucură că au ajuns la noi”, a spus Florina Bobar, coordonator al acestui proiect.
Au plecat în excursie
Proiectul intenţionează să exploreze metode alternative şi creative în activitatea de tineret pentru educaţia ecologică. Astfel, activităţile planificate vor oferi tinerilor şansa de a se apropia de natură.
„Astăzi am ajuns cu ei la Sasca Montană. Aici au avut posibilitatea de a face ture de mountain biking, expediţii în peşteră, drumeţii, rapel în coardă. I-am impresionat. Sunt sigur că vor iubi natura după această experienţă” , a spus şi Dragoş Pârvu, un tânăr voluntar reşiţean.
Activităţi reconfortante în aer liber
Pe parcursul a 10 zile, 35 de tineri din diferite părţi ale Europei se vor întâlni la Reşiţa şi la Sasca Montană. Tinerii sunt încurajaţi să redescopere natura, dar şi să-şi schimbe atitudinea faţă de mediu. Se doreşte ca reţele de prieteni on-line să fie înlocuite de cei reali şi să dispară dependenţa de calculatoare.