Medicii avertizează că la persoanele care consumă zilnic bere poate spori de până la trei ori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer. Sursa: Reuters Experţii canadieni de la Universitatea McGill din Montreal au monitorizat 3.600 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani. Statistica arată că bărbaţii care beau zilnic cel puţin un pahar de alcool sunt expuşi unui risc mai mare de a dezvolta cancer, comparativ cu cei care beau ocazional sau deloc.
Cele mai expuse organe sunt esofagul, stomacul, colonul, pancreasul, plămânii, ficatul şi prostata. Cercetarea făcută pe acest subiect mai arată că numai berea şi băuturile spirtoase, nu şi vinul, sunt strâns legate de riscul de a dezvolta aceste forme de cancer.
Astfel, s-a dovedit că bărbaţii care consumă alcool de până la şase ori pe săptămână sunt predispuşi la cancer la esofag cu 83% mai mult decât abstinenţii şi persoanele care consumă alcool ocazional.
Totodată, în cazul bărbaţilor care beau alcool zilnic, riscul creşte direct proporţional cu numărul de ani în care au băut alcool zi de zi.
Concluziile studiului citat de Reuters se bat cap în cap cu cele ale unor studii anterioare potrivit cărora consumul moderat de alcool ar fi un obicei sănătos, care aduce beneficii asupra sistemului cardiovascular.
Citiţi şi:
Berea, apa românului pe timp de criză
Consumul moderat de bere întăreşte oasele