„Viaţă pentru sora mea”, noul film care o are ca protagonistă pe Cameron Diaz, aduce în discuţie un subiect controversat: programarea genetică şi etica medicală.
Departe de a fi un SF, filmul „Viaţă pentru sora mea” ne prezintă un caz zguduitor.
Sara (Cameron Diaz) şi Brian (Jason Patric) duc o viaţă aparent idilică alături de cele două fete ale lor. Familia perfectă ascunde un secret teribil, care va ieşi în curând la iveală: fiica cea mică, Anna (Abigail Breslin), în vârstă de 11 ani, s-a născut prin fertilizare in vitro.
Ea a fost „programată” genetic pentru a se potrivi cu sora ei mai mare, Kate (Sofia Vassilieva), bolnavă de leucemie. Pentru Anna, viaţa nu a fost altceva decât un lung şir de operaţii şi transfuzii necesare pentru a-i salva viaţa surorii ei. Când aceasta intră în blocaj renal şi are nevoie de un transplant de rinichi, Anna ajunge la capătul răbdării şi îşi dă în judecată părinţii.
O chestiune de etică
Dacă stai prost cu inima, „Viaţă pentru sora mea” nu este un film de văzut. Ecranizarea după romanul scris de Jodi Picoult este foarte impresionantă, iar cazul prezentat în film este unul foarte complex.
Cei care susţin viaţa ar fi de acord ca micuţa Anna să se sacrifice încă o dată şi să-şi doneze rinichii surorii mai mari. De cealaltă parte, apărătorii drepturilor omului nu ar fi de acord cu încercările dureroase la care este supusă Anna. Fără îndoială, Anna este iubită de familia sa, dar este şi folosită.
Cameron Diaz, o nouă ipostază
Filmul merită văzut mai ales pentru interpretarea actorilor. Cameron Diaz se descurcă excelent în rolul mamei care-şi împarte inegal dragostea între cele două fiice ale sale.
Fanii actriţei au fost, cu siguranţă, încântaţi să-şi vadă idolul şi în alte ipostaze decât cele de femeie fatală. O surpriză p