Cetăţeni din alte galaxii, dacă doriţi să ne vizitaţi Capitala, căutând cel mai mare tort din lume ori cârnatul de lungimea Ecuatorului, iată câteva informaţii pe care nu le veţi găsi pe Google Earth.
Pentru început, să ştiţi că Bucureştiul e format din şase burguri cu infrastructuri medievale, numite sectoare, conduse de mici tirani, care joacă între ei un poker de imagine.
De pildă, Onţanu îi plimbă gratis pe şefii de blocuri din sectorul 2 în Bulgaria, Negoiţă va da în folosinţă două pergole în valoare de 84.000 de euro, plus bănci şi coşuri de gunoi din lemn de esenţă nobilă, pe care se vor plăti 22,3 milioane de euro.
Piedone aşază dinozauri din sârmă şi plastic în majoritatea parcurilor din sectorul 4 şi nu va trece mult până ce va pune „Răpiri din Serai” între stâlpii de iluminat public.
În plus, s-a cronicizat o boală mai veche a edilului român, numită „delirul fântânilor” - care se manifestă prin tendinţa de a-ţi face oraşul să semene cu un şantier inundat de ţevi sparte şi iluminat de un tub fluorescent pâlpâitor.
În sectorul 3 se vor cheltui 4 milioane de euro pentru 24 de arteziene cu senzori de vânt, programator de jeturi şi iluminare în culori. Şi asta nu e încă totul: Administraţia Lacuri-Parcuri propusese amplasarea pe străzile Bucureştiului a 20 de ceasuri de aur (700.000 de euro), ridicarea unei cruci de flori (70.000 de euro), scuturarea zăpezii din copaci (22 milioane de euro) şi înverzirea Bucureştiului pe timp de iarnă (700.000 de euro), şi numai primele două dintre aceste măsuri fiind respinse de către primarul general.
Altul e însă pericolul principal. Prin faţa ferestrei mele trec 34 de cabluri de toate felurile, agăţate între doi stâlpi de iluminat public. Această capcană reticulară a împânzit Capitala şi se dezvoltă. Atenţie mare, aşadar, temerarilor exploratori s