Hotelierii din România, indiferent că este vorba de cei din Bucureşti, din provincie, de pe Litoral sau de pe Valea Prahovei, au fost nevoiţi să reducă tarifele percepute pentru cazare. Astfel, cu banii cu care anul trecut te cazai la un hotel de trei stele, acum poţi sta la un hotel de patru stele, iar cu banii cu care anul trecut te cazai la un hotel de patru stele acum poţi sta la un hotel de cinci stele! În Bucureşti, pe sistemul ospitalier de 5 stele, reprezentat de patru un
Hotelierii din România, indiferent că este vorba de cei din Bucureşti, din provincie, de pe Litoral sau de pe Valea Prahovei, au fost nevoiţi să reducă tarifele percepute pentru cazare. Astfel, cu banii cu care anul trecut te cazai la un hotel de trei stele, acum poţi sta la un hotel de patru stele, iar cu banii cu care anul trecut te cazai la un hotel de patru stele acum poţi sta la un hotel de cinci stele!
În Bucureşti, pe sistemul ospitalier de 5 stele, reprezentat de patru unităţi, preţul mediu pentru o cameră dublă rezervată la recepţia hotelului era, anul trecut, de 220 de euro, anul acesta ajungând la 160 de euro, o scădere de 27%.
La 4 stele preţul a coborât cu 25% , de la media de 160 de euro pe noapte la 120 de euro, anul acesta. La unităţile de 3 stele, scăderea a fost cea mai însemnată, 120 de euro în 2008, faţă de 95 de euro în 2009 (29%). Tariful unei camere duble la 2 stele a scăzut de la 63 la 56 de euro.
Nevoiţi să facă pachete mai avantajoase
Ionuţ Negoiţă, unul dintre proprietarii hotelului de 4 stele Rin Grand Hotel din Capitală, ne-a confirmat scăderea gradului de ocupare atât în Rin, cât şi în celelalte hoteluri din Confort Grup.
„O dată cu scăderea gradului de ocupare am fost nevoiţi să coborâm preţurile, mai ales că toţi au făcut reduceri, trebuia să facem şi noi. Am apelat în acest sens şi la pachete avantajoase, care includeau ma