Cocoţată pe cel mai înalt vârf al munţilor Bucegi, cabana Omu este dovada încercării oamenilor de a înţelege natura. Lipsită de electricitate şi apă, cabana este totuşi o mângâiere pentru iubitorii de munte care se încumetă să urce până la o asemenea altitudine. Sursa: Cristina Cauea
Drumul către cabană începe din Busteni, pe un traseu de cinci-şase ore. Cu tot cu pauze, cei fără pas de om de munte pot face şi şapte-opt ceasuri. Traseul, accesibil doar vara, este considerat de profesionişti unul din cele mai grele din masivul Bucegi.
Calea este comună, pe o porţiune, cu drumurile care ajung la cabana Diham sau Poiana Izvoarelor. Ramificaţia se realizează în Poiana Pichetu Roşu. Denumirea Poienii provine de la fostul pichet de grăniceri, care avea acoperişul vopsit în roşu. Drumul către cel mai înalt vârf din Bucegi ocoleşte Vârful Gâlma Mare, ceea ce face să nu se simtă dificultatea unei diferenţe de nivel de 1620 metri (de la Buşteni până pe vârful Omu).
FOTOGRAFII DIN BUCEGI
Traseul devine din ce în ce mai greu de la fosta vale glaciară, cunoscută sub denumirea de Valea Cerbului. Se urcă în paralel faţă de Colţii Morarului, cele patru degetele de piatră care par să sfideze orice lege a naturii. În partea stângă, se poate admira Despicătura Caprelor, un perete stâncos tăiat parcă în jumătate. Drumul pendulează de o parte şi de alta a văii.
Cum ajungi
Cazare
Trasee turistice
Muntele este un foarte bun magician: deşi pare că aproape ajungi la punctul final al traseului, mai ai de urcat ore întregi. Ultima porţiune a drumului este şi cea mai anevoioasă, deoarece, pe lângă oboseala care se acumulează, drumul şerpuieşte pentru a evita urcarea pieptiş, mult prea dificilă şi periculoasă.
SPECTACOL. Culori în Bucegi, unde verdele ierbii, nuanţă unică a