Oficialii din Ghencea iau în calcul chiar schimbarea în întregime a suprafeţei de joc dacă gazonul nu-şi va reveni
"Nu mi se pare corect ca domnul Adrian Oprişan să vină şi să spună că Steaua a ales varianta cea mai ieftină în privinţa gazonului, dintre cele 3 soluţii propuse de el, din moment ce chiar el, ca specialist, ne-a indicat clar ce metodă să alegem, explicîndu-ne că celelalte două sînt imposibil de pus în aplicare", e reacţia preşedintelui Valeriu Argăseală la acuzele făcute de Adrian Oprişan, cel care conduce firma ce s-a ocupat de schimbarea şi întreţinerea gazonului.
"Domnul Oprişan ne tot spune ba că «săptămîna viitoare va fi bun», ba că «peste două săptămîni terenul va fi OK». El arată mai bine acum decît în urmă cu două-trei săptămîni, a început să erupă iarba. Totuşi, după meciurile cu Sheriff şi cu Pandurii, vom trage o concluzie şi vom vedea ce e de făcut. Luăm în calcul chiar aducerea acelui covor de iarbă. N-am ales această variantă pentru că nu era timp, a fost meciul echipei naţionale, urmează jocul nostru cu Sheriff", a declarat Argăseală.
Problema: meciul Urziceniului
Chiar dacă Steaua va dori să schimbe în întregime suprafaţa de joc, nu o va putea face imediat după meciul cu Pandurii, programat pe 20 septembrie. Motivul? Pe 29 septembrie, Urziceniul va juca în Ghencea primul meci din cele 3 în grupele Champions League. Apoi, pe 3 octombrie, Steaua va evolua acasă cu Bistriţa, după care se întrerupe campionatul. Ar urma o pauză de 19 zile, timp suficient pentru a fi implementat un covor nou de iarbă.
Costă 150.000 de euro
Ce efort financiar ar însemna schimbarea gazonului şi punerea unui covor? "Cam 150.000 de euro. Brazdele ar urma să fie aduse din Germania sau din Austria, însă nu discutăm acum despre această problemă pentru că eu cred că îşi va reveni gazonul şi