Piețele europene au inchis saptamana in creștere, pe fondul datelor macroeconomice pozitive din China și SUA care au condus la creșterea speculativa a prețurilor la materii prime și, in paralel, a acțiunilor companiilor de exploatare și prelucrare a acestora. In paralel, un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economica a indicat ca indicatorii urmariți de aceasta sugereaza faptul ca majoritatea țarilor membre au ieșit din recesiunea actuala.
Prețurile de producție din Marea Britanie au crescut in august pentru a șasea luna consecutiv, avansul de 0.2% fiind alimentat de creșterea de 2.2% a prețurilor la materii prime de luna trecuta. Scaderea anuala a prețurilor a fost de 0.4%, cel mai mic declin din ultimele trei luni.
Polonia a raportat o balanța de cont curent negativa de 565 milioane de euro in luna iulie, rezultat care a surprins pe economiștii care estimasera un excedent de 293 milioane de euro și a dus la scaderea zlotului in raport cu euro și dolar. Una din cauzele acestui rezultat a fost creșterea deficitului comercial la 551 milioane de euro pe fondul creșterii importurilor și al scaderii exporturilor. Piețele europene au inchis saptamana in creștere, pe fondul datelor macroeconomice pozitive din China și SUA care au condus la creșterea speculativa a prețurilor la materii prime și, in paralel, a acțiunilor companiilor de exploatare și prelucrare a acestora. In paralel, un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economica a indicat ca indicatorii urmariți de aceasta sugereaza faptul ca majoritatea țarilor membre au ieșit din recesiunea actuala.
Prețurile de producție din Marea Britanie au crescut in august pentru a șasea luna consecutiv, avansul de 0.2% fiind alimentat de creșterea de 2.2% a prețurilor la materii prime de luna trecuta. Scaderea anuala a prețurilor a fost de 0.4%, cel mai mic dec