Legea educaţiei, asumată, marţi,în Parlament nu mai poate fi consultată pe site-ul oficial al Guvernului. Documentul a devenit inaccesibil imediat după ce PNL a sesizat că Guvernul a schimbat legea educaţiei după asumarea răspunderii. Sursa: Codrin Prisecaru Legea educaţiei nu mai poate fi consultată pe site-ul Guvernului. La pagina la care ar trebui să se afle acest act normativ se regăseşte de fapt legea salarizării unitare. Modificarea se pare că a apărut imediar după ce PNL atrăgea atenţia într-un comunicat de presă că, în timp ce pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cd-urile înmânate tuturor parlamentarilor, Legea Educaţiei are 336 de articole, în varianta de pe site-ul Guvernului are doar 331 de articole.
"Documentele sunt datate identic, singura mare şi flagrantă deosebire fiind, la prima lectură, numărul diferit de articole. După câte se poate observa, pe ambele documente apar următoarele date: prima pagină, data de 06 septembrie, iar în stânga jos data de 12.09. De la pagina 1, stânga jos, numerotare cu 15.09", se arăta în comunicatul PNL.
Boc dă vina pe personalul administrativ
Surse guvernamentale, citate de Mediafax, susţin că legea educaţiei transmisă Parlamentului de Ministerul Educaţiei, în vederea angajării răspunderii, nu includea amendamentul care interzicea rectorilor să ocupe funcţii de demnitar, ministerul revenind ulterior, după asumarea răspunderii, cu un nou text la Guvern care includea şi această prevedere. Astfel, după ce premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea, ministerul a transmis la Secretariatul General al Guvernului varianta de lege convenită în şedinţa Guvernului, iar noua formă a proiectului a fost înregistrată la SGG de către ministerul de resort în noaptea de miercuri spre joi, afirmă sursele citate de Mediafax.
"Guvernul şi-a angajat răspunderea pe legea educaţiei în