Liberalii îşi încordează muşchii pentru a doborî Guvernul. Nu numai că depun moţiune de cenzură pe legea salarizării unitare, susţinuţi de UDMR, dar cer şi public demisia premierului Boc şi a "cabinetului său de amatori". PNL acuză Guvernul că a modificat textul legii educaţiei, după asumarea de marţi. Constituţia şi bunul simţ. Acestea sunt două arme la care apelează liberalii pentru îndepărtarea lui Emil Boc şi a miniştrilor săi de la guvernare. PNL cere depune moţiune de cenzură, dar cere şi demisia Guvernului Boc, pe motiv de incompetenţă.
Moţiunea de cenzură, semnată în unanimitate de cei 121 de parlamentari PNL şi UDMR, este depusă astăzi la Parlament şi acuză legea salarizării unitare. "Faptul că această lege a stârnit controverse şi nemulţimiri dovedeşte că nu e o lege bună, ci o lege proastă. Textul legii demonstrează incompetenţa şi incapacitatea Guvernului de a înţelege România, precum şi aroganţa lui. Complexitatea acestei legi cere dezbatere şi consens", a argumentat Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele PNL, depunerea moţiunii pe legea salarizării.
Chiar dacă a fost depusă astăzi, moţiunea va putea fi dezbătută în Parlament abia săptămâna viitoare, când vor fi convocate cele două camere. Parlamentarii vor vota moţiunea, prin vot secret cu bile. Liberalii au anunţat încă, că intenţionează să voteze cu bilele la vedere pentru a evita jocurile PD-L. În ultimele zile, după asumarea răspunderii Guvernului, au apărut informaţii potrivit cărora PD-L ar urma să voteze moţiunea iniţiată de PNL, eliminând astfel PSD de la guvernare, fără să fie acuzaţi că strică alianţa. Aceeaşi strategie ar avea-o şi PSD pentru retragerea din Guvernul Boc. Pe de altă parte, ambele partide care formează coaliţia ar avea pierderi la nivel de imagine, dacă s-ar retrage din Guvern.
Liberalii contestă şi legea educaţiei
PNL nu