Prin masajul shiatsu, corpul este abordat ca un întreg şi sunt reglate dezechilibrele energetice. Astfel, afecţiuni grave pot fi remediate cu minimum cinci şedinţe de masaj pe lună. Shiatsu este un stil de masaj realizat prin combinarea unor tehnici orientale cu noţiuni de anatomie şi de fiziologie din medicina clasică. Denumirea shiatsu se traduce prin „presiunea degetelor”.
Se referă la folosirea degetelor, palmei şi cotului pentru a crea presiune în anumite zone ale corpului, cu scopul de a remedia problemele şi de a menţine starea de sănătate a organismului.
Nu e nevoie să te dezbraci
O şedinţă de shiatsu durează în general între 40 de minute şi o oră şi începe de obicei cu exerciţii uşoare de stretching pentru a relaxa muşchii. Se recomandă realizarea masajului shiatsu direct pe pământ, pentru a beneficia de puterea energizantă a acestuia.
Este singura formă de masaj în care pacientului i se permite să rămână îmbrăcat complet, pentru că altfel există riscul rănirii, din cauza presiunii puternice exercitate de terapeut. Acesta poate acţiona uneori chiar cu genunchii pentru a relaxa punctele dureroase ale corpului. Pentru efectuarea acestui tip de masaj este recomandat să te adresezi unui terapeut specializat, în caz contrar existând riscul unor accidente.
Atenuează efectele stresului
Un nivel ridicat de stres determină eliberarea de hormoni ce creează vasoconstricţie şi afectează circulaţia. În această situaţie, inima lucrează mai greu, iar digestia este încetinită.
Toate aceste probleme pot fi remediate cu ajutorul tehnicilor shiatsu, deoarece acest masaj alungă stresul şi atenuează efectele sale nocive. Mai mult, specialiştii în shiatsu ne asigură că, după minimum cinci şedinţe de masaj, efectele benefice se vor vedea asupra calităţii muncii, deoarece atenţia