Familia Blăjuţ, aflată într-un divorţ cu năbădăi, îşi dispută întâietatea pe piaţa contractelor de protecţie a muncii din Iaşi, o miză de milioane de euro. Lumea afacerilor din Iaşi este răscolită de războiul soţilor Blăjuţ care, prin firmele pe care le deţin, controlează piaţa contractelor de protecţie a muncii din oraş. Sursa: Sorin SemeniucSursa: Sorin Semeniuc
1 /.
Divorţul lui Viorel şi al Cristinei a fost urmat de un proces prin care soţul îşi acuză fosta consoartă de concurenţă neloială, fapt nemaiîntâlnit în universul bucolic al Iaşiului.
La mijloc se află o piaţă anuală de câteva milioane de euro, iar oamenii de afaceri din târg suflă şi-n iaurt când semnează contracte de pro tecţie a muncii pentru că, indiferent pe cine ar alege, unul dintre soţii Blăjuţ va fi supărat.
Deturnarea clientelei
La o zi după pronunţarea sentinţei prin care a pierdut custodia celor doi copii, în luna iunie, Viorel Blăjuţ a dat în judecată firma fostei soţii, acuzând-o de concurenţă neloială. Iaşisting e firma-mamă, cu afaceri în consultanţă de milioane de euro anual, iar cei doi soţi încă împărţeau aceeaşi casă când îşi disputau piaţa.
Firma Cristinei Blăjuţ se numeşte Work Consulting Group. Soţul spune că fosta parteneră de viaţă i-a furat baza de date cu clienţii prin intermediul unui fost angajat. Apoi, s-a dus la toate firmele din listă şi le-a propus preţuri de dumping, folosindu- se şi de notorietatea numelui Blăjuţ şi de confuzia creată în faţa clienţilor. În concluzie, patronul Iaşisting îi cere fostei soţii daune morale şi materiale în valoare de 200.000 lei.
Concurenţi, sub acelaşi acoperiş
Sunt mai multe detalii picante în dosarul de concurenţă neloială. În primul rând, Viorel Blăjuţ recunoaşte că, din cauza dumpingului soţiei, a scăzut şi el preţurile la contracte cu 50%- 70%