Unele apartamente se vând „la pachet“ cu tot cu chiriaş. Avansul solicitat de proprietar este consistent, dar tranzacţia se încheie mai repede decât în cazul achiziţionării cu credit sau prin „Prima Casă“.
Citeşte şi:
Timişoara: Cum pescuiesc dezvoltatorii imobiliari clienţi în apele tuburi ale crizei
Citeşte şi:
Cum pescuiesc dezvoltatorii imobiliari clienţi în apele tuburi ale crizei
Cei care nu au banii necesari pentru achiziţia unei case şi nici posibilitatea de a obţine un credit ipotecar, au opţiunea de a-şi cumpăra o locuinţă plătind rate direct la proprietar. Dar chiar şi aşa, cumpărătorii se lasă aşteptaţi.
Dan Ioan şi-a scos la vânzare garsoniera şi este dispus să o vândă în trei rate, dar cu un avans de 50%. Este dispus să negocieze aceste condiţii, dar nu a avut cu cine. „Doar două persoane m-au sunat să îmi ceară detalii, dar nu a fost nicio discuţie concretă“, spune Ioan.
El vrea să vândă chiar dacă renunţă la o sursă de venit, pentru că are un chiriaş acolo care îi plăteşte 270 de euro lunar şi care poate fi preluat de către noul proprietar.
A apelat la acest sistem pentru că nu a găsit un client care să îi poată plăti cei 38.000 de euro pe care îi ceruse, iar în cazul unei proprietăţi cu o suprafaţă de 23 de metri pătraţi, cât are garsoniera din Teiul Doamnei, banca nu acordă credite ipotecare. Limita minimă este de 24 de metri pătraţi.
Vilă cu dobândă
Mihail Stănculescu a apelat şi el la acest sistem. El cere între 30 şi 45% avans pentru o vilă în Tunari, urmând ca restul sumei să o primească în rate lunare pe parcursul a doi-cinci ani. I-a venit ideea încă de anul trecut când piaţa imobiliară începea să intre în blocaj. Astfel încât s-a decis să transforme această idee într-o afacere.
„Am făcut un site pe care proprietarii pot posta