În urma protestului organizat de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, în care acesta a spus despre proprietarele terenului de la marginea Parcului Plumbuita că „au dobândit terenul folosindu-se de acte false şi vor să distrugă parcul, construind un complex de vile“, Theodora Bărbulescu, Eugenia Rodica Coroi şi Maria Anca Hanganu au ţinut să-şi spună şi punctul lor de vedere.
Fiicele lui Constantin Bărbulescu au încredere în justiţia din România, dar dacă e nevoie, se vor adresa la Curtea Europeană a Dreprurilor Omului (CEDO).
„Chiar dacă primăria va continua să ne , noi nu vom renunţa la ceea ce e al nostru. Avem încredere în justiţia din România, care deja ne-a dat câştig de cauză, dar dacă va fi cazul, nu vom ezita să ne adresăm forurilor internaţionale“, a spusTheodora Bărbulescu, una dintre fiicele lui Constantin Bărbulescu, proprietarul terenului din Plumbuita şi a fostei fabrici de cărămidă de pe terenul respectiv.
Cu patru ani înainte să moară, în anul 1999, Constantin Bărbulescu şi-a exercitat dreptul constituţional conform prevederilor legale ce reglementează modalităţile de revendicare ale dreptului său de proprietate asupra celor 6 hectare de teren rechiziţionate.
În consecinţă, a acţionat în justiţie pentru a i se recunoaşte dreptul de proprietate asupra terenului respectiv. Deoarece lucrările de regularizare ale cursului râului Colentina au acoperit 22.900 metri pătraţi din terenul revendicat, familia Bărbulescu şi-a restrâns acţiunea la cei 37.100 de metri pătraţi rămaşi.
Curtea de Casaţie şi Justiţie a stabilit deja printr-o decizie definitivă şi irevocabilă că Bărbulescu şi-a păstrat dreptul de proprietate asupra terenului revendicat şi nu l-a pierdut niciodată în folosul statului.
„După administrarea probelor, prin Decizia nrumărul 3943 din 11 noiembrie 2002, rămasă definitivă