Evenimentele ultimelor trei zile ne dezvăluie două Românii paralele: strada şi birourile politicienilor. În timp ce bugetarii protestează nemulţumiţi de guvernare, liderii partidelor aflate la putere se află, astăzi, în a treia zi de gâlceavă. Sursa: Agerpres
Iar disputele nu se duc pe tema stimulării economiei. Sintagma "criză economică" a fost uitată şi înlocuită de "criză politică". Realitatea locurilor de muncă pierdute, a salariilor micşorate şi a importantelor schimbări legislative anunţate de la anul a fost înlocuită de zgomotul guvernanţilor. Spectacolul pare o antiteză între cetăţeni şi politicienii, ale căror decizii influenţează lumea reală.
Nemulţumiţi de legea unică a salarizării, bugetarii au ieşit, astăzi, în stradă. Au pichetat timp de două ore sediile PDL şi PSD, aşa cum anunţaseră încă de pe 10 septembrie. Niciun politician nu a convocat sau anunţat conferinţă de presă pe această temă, niciun ministru nu a făcut declaraţii oficiale după protestele angajaţilor la stat, aşa cum se întâmplă cu periodicite când vine vorba de criza Coaliţiei.
Liderii partidelor aflate la putere şi-au continuat gâlceava. Ba la Guvern, ba la Parlament sau la sediile de partid. Conferinţele de presă au fost dominate până acum de certurile dintre PDL şi PSD. Reprezentanţiile oferite de cele două partide, care nici la trei zile după ce premierul l-a remaniat pe Dan Nica, ministrul de Interne, nu au ajuns la un consens, îi uluieşte pe liderii de sindicat.
"Politicienii, ecluzaţi de realitate"
"Este îngrijorător, pentru că acest comportament al politicienilor adânceşte efectele crizei economice. Şi nu mă refer aici atât la căderea unui partid sau altul de la guvernare, cât la imaginea Guvernului în faţa investitorilor, care ar putea ridica economia. După cum aţi văzut evoluţia leului este influenţată şi de