Deşi detoxifică organismul, te fereşti să-i consumi în cantităţi mari, fiindcă îngraşă. Ei bine, folosiţi în tratamentele cosmetice, strugurii menţin tinereţea pielii şi modelează corpul, favorizând slăbirea. Tratamentele cosmetice pe bază de struguri poartă numele de vinoterapie, iar efectul benefic se datorează bogăţiei de antioxidanţi din aceste fructe.
Polifenolii din struguri ajută la sporirea nivelului intracelular de vitamina C şi contribuie la întărirea vaselor de sânge. În plus, reduc acţiunea nocivă a radicalilor liberi de 50 de ori mai eficient decât vitamina E şi de 20 de ori mai rapid decât vitamina C.
Întârzie apariţia ridurilor
Întârzierea proceselor de îmbătrânire a pielii se explică, pe de o parte, prin faptul că polifenolii din struguri stimulează activitatea unor enzime detoxifiante şi, pe de altă parte, prin faptul că aceştia stimulează acţiunea unui alt grup de enzime implicate în menţinerea tinereţii pielii.
Este vorba de-spre enzime precum hialuronidaza, colagenaza şi elastaza, substanţe care determină producţia de acid hialuronic, de colagen şi de elastină la nivelul epidermei.
Dacă acestea sunt prezente în cantităţi suficiente, îmbătrânirea cutanată este întârziată, iar pielea se menţine tonifiată. Mai mult, polifenolii acţionează şi asupra microcirculaţiei, stimulând-o, iar efectul este o piele mai bine hrănită, cu un aspect sănătos.
Remodelează corpul
Urmând câteva şedinţe de vinoterapie, poţi lupta împotriva kilogramelor în plus, retenţiei de apă şi împotriva senzaţiei de picioare grele. Şedinţele constau în împachetări cu un amestec omogen din struguri transformaţi în pastă şi din alge marine (bogate în iod, magneziu, fier, zinc şi în seleniu) care sporesc efectul de reducere a stratului de grăsime şi de eliminare a toxinelor.
@N_