Șosea de București la preț de autostrada. Consilierii municipali din Bucuresti, indiferent de partidul din care fac parte, si-au dat mana cu subordonatii primarului Sorin Oprescu si au decis ca reabilitarea a patru bulevarde si a 54 de strazi (din care multe nici nu au nevoie decat, in cel mai rau caz, de interventii minime) va costa peste un sfert de miliard de euro. Valoarea viitoarelor lucrari, stipulata printr-o recenta hotarare a CGMB, i-ar face invidiosi pana si pe edilii din Monte Carlo. Soseaua Kiseleff, de exemplu, ar urma sa fie reasfaltata pentru 15,5 milioane de euro pe kilometru, iar Strada Academiei (un drum cu o singura banda pe sens si trotuare inguste), pentru noua milioane de euro pe kilometru, scrie Capital.
Unele banci isi transfera creditele neperformante catre propriile companii. O mare banca din sistem si-a cesionat o parte din creantele fata de clienti debitori (persoane fizice) catre o firma din grupul propriu. Ulterior, firma din grup cesioneaza, la randul ei, creantele catre o alta companie, proaspat infiintata de catre aceeasi banca. Avocatul Gheorghe Piperea, specialist in insolventa, prezinta pentru Bursa mecanismul prin care bancile isi ascund creditele neperformante in propriile firme din grup si ce efecte juridice pot avea aceste manevre menite sa ajute la imaginea bancilor fata de clienti si BNR.
Credite platite anticipat, fara taxa. Propunerea Consiliului Concurentei, de eliminare a comisionului de rambursare anticipata, starneste neliniste printre bancheri, avand in vedere ca aceasta ar putea musca serios din profiturile lor. Daca aceasta va intra in vigoare, costurile de finantare ar putea creste pentru a putea acoperi anumite pierderi pe care bancile le vor suferi in urma rambursarii anticipate, scrie Evenimentul Zilei.
Austriecii au dat 7 mil. euro pentru inca 2.000 ha padure, la Buzau. Cascade