Mandatul de Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite, început în septembrie, îi oferă Biancăi Sârbu posibilitatea de a descoperi mizele unui lobby puternic, în forurile europene, pentru atragerea avantajelor în favoarea tineretului român. Cu toate acestea, minusurile cu care societatea mioritică îşi întâmpină junii intelectuali şi profesionişti o determină pe Bianca să investească, din afara graniţelor, în visele sale şi să nu facă promisiuni legate de "implicarea ulterioară în dezvoltarea României". După ce a absolvit Colegiul Naţional George Coşbuc, din Năsăud, a avut de ales între Facultatea de Litere din cadrul UBB Cluj şi, pe vremea aceea, Facultatea de Studii Economice în Limbi Straine (SELS), Secţia Germană, din cadrul ASE Bucureşti. Decizia s-a îndreptat spre cea de-a doua variantă, pentru ca îi oferea mai mult decât studiul limbilor străine.
"La finalul unui liceu cu profil umanist simţeam că îmi doresc mai mult decât competenţe lingvistice foarte bune. Acesta a fost de altfel şi declicul evoluţiei mele ulterioare", precizează Bianca Sârbu.
Începutul aventurii tinerei a avut loc în Capitală. "Bucureştii m-au ajutat să îmi depăşesc timiditatea, să devin o persoană deschisă şi comunicativă, să devin tot mai curioasă cu privire la oportunităţi de studiu, de experienţa profesională, de dezvoltare socială şi culturală.
Popasul în Bucureşti nu avea să dureze însă foarte mult şi încă din primul an de facultate s-a interesat despre programele de studii în străinătate. "Dorinţa de a studia în străinătate a venit dintr-o curiozitate tot mai mare de a cunoaşte alte societăţi, alte sisteme educaţionale, alţi oameni, de a aprofunda şi dobândi noi abilităţi lingvistice, în afara cunoştinţelor de specialitate din domeniul economic şi politic", a mai precizat Bianca, în acest moment absolventă a facultăţii de Administra