Cercetătorul Maria Şerbănescu, specializat în genetică psihiatrică, este împotriva imunizărilor în număr mare, în special la copii.
Profesorului Maria Şerbănescu de la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Bucureşti îi place să spună că practică medicina viitorului.
S-a specializat în genetică psihiatrică, o ştiinţă despre care crede că va ajuta la dezvoltarea de tratamente noi şi revoluţionare pentru bolile psihice.
Deşi lucrează „cu normă întreagă” la Spitalul „Obregia”, are ocazia să îşi valorifice cunoştinţele mai mult la Bonn, în Germania, unde colaborează cu Institutul de Genetică Umană.
Împreună cu cercetătorii de acolo, caută „genele defecte”, implicate în bolile psihice şi în modul în care acestea se transmit. Se declară împotriva vaccinării în exces şi spune că în emisiunile TV româneşti regăseşte „o măreaţă patologie” de afecţiuni psihice.
EVZ: Au apărut teorii care spun că unele vaccinuri produc modificări genetice. Ce părere aveţi?
Maria Şerbănescu: Şi în America se discută intens despre vaccinare. Acolo copiilor li se fac 60 de vaccinuri în primii doi ani de viaţă, iar recent, s-a pus problema dacă nu cumva aceste vaccinuri activează pre dispoziţii genetice care duc la declanşarea autismului. Vaccinurile au acţiune biologică şi pot să modifice expresia ADN-ului, la fel ca radiaţiile. Pot fi făcute vaccinurile care se cunosc de zeci de ani, dar nu e bine să se abuzeze. Eu, spre exemplu, nu mă vaccinez antigripal. Vaccinările acestea duc la creşerea rezistenţei organismului în faţa bolii.
Cât despre vaccinul anti-HPV?
În Germania, unde lucrez, nu se face. Acum nu se ştie cât este de util omenirii.
Sunteţi implicată în studii care arată cum se transmit bolile psihice. Ce aţi constat?
Contează foarte mult dacă aceste boli sunt transmise pe