Locuinţele de la marginea oraşului pot fi mai ieftine şi cu aproape 1.500 de euro pe metru pătrat decât o casă similară din zonele centrale sau ultracentrale ale oraşului. Peste 76% dintre amatorii de case ocolesc periferia. Adrian Niculae, un dezvoltator care vinde cu succes locuinţe în Bragadiru, vrea să contrazică cifrele. În drum spre ieşirea din Bucureşti, către ansamblul de vile Atlantic din Şoseaua Alexandriei – cel mai mic preţ pe metru pătrat din cadrul Condominium Expo, târg imobiliar încheiat duminică – ne aşteptam să găsim locuinţe noi cuprinse de străzi noroioase. Am rămas însă plăcut surprinşi de infrastructura organizată în acest complex rezidenţial. Ansamblul are toate utilităţile necesare şi drumurile interioare de acces asfaltate.
De altfel, acelaşi clişeu se regăseşte şi într-un studiu online realizat de către compania de cercetare Daedalus. Conform acestuia, între un apartament amplasat într-o clădire veche în interiorul oraşului şi unul situat într-o clădire nouă în afara oraşului, peste 76,2% dintre bucureştenii intervievaţi optează pentru clădirea veche în oraş.
Compartimentare la alegere
Proiectul de vile Atlantic, situat la 1,5 kilometri de Bucureşti, pe Şoseaua Alexandriei, cuprinde 15 vile, dintre care nouă sunt finalizate, ceea ce înseamnă prima fază din ansamblu.
A doua fază va fi construită începând din primăvara anului viitor. „Vilele sunt compuse din parter, etaj şi mansardă, iar unele au şi demisol. Casele se pot vinde integral sau per apartament, ceea ce înseamnă un etaj de casă“, explică Iliuţă Oprea, şeful de şantier al Atlantic.
Un apartament are 135 de metri pătraţi şi costă sub 90.000 de euro, cu negocieri. „De asemenea, casele sau apartamentele pot fi cumpărate la roşu sau la cheie, compartimentate şi finisate la cerere. O vilă întreagă costă 270.000 de eur