Tânărul de 18 ani abordează genul folk cu formaţia Icarus şi rock, cu Umbra. Inedit este că Andrei a învăţat să cânte folk cu ajutorul internetului.
Este elev în clasa a XII-a la un profil de matematică-informatică şi de ceva timp a învăţat să îmbine specializarea la care s-a înscris cu muzica. La cei 18 ani ai săi, Andrei Cicioc a descoperit cum acele cunoştinţe acumulate în domeniul IT îi pot fi de folos şi-n muzică.
În afară de câteva lecţii de chitară, performanţele lui Andrei şi ale colegilor de trupă au fost susţinute şi de informatică. Prin diferite programe, tânărul a învăţat să cânte folk, iar prestaţia lui şi a colegilor de trupă se apropie tot mai mult de cea a unor profesionişti cu ani grei de repetiţii şi asta graţie perseverenţei şi internetului.
„Am învăţat de la un profesor de muzică noţiunile de bază la chitară. Apoi am început să studiez individual, pe internet. Luăm tabulaturi de pe diverse site-uri şi facem cover-uri. Suntem într-o lume modernă şi informaţia este mult mai accesibilă prin intermediul calculatorului“, a spus tânărul.
Trupa s-a format în urmă cu un an şi poartă numele Icarus, din dorinţa de a arăta publicului că doresc să ţintească cât mai sus. În afară de Andrei, din formaţie mai fac parte Bogdan Pinghireac (16 ani, chitară) şi Leonard Luţia (17 ani, voce şi chitară). Cu ceva sfaturi din breasla artiştilor de folk şi, bineînţeles, cu ajutorul informaticii, cei trei tineri au început să aibă priză la public. Mai mult decât atât, Icarus se arată în public şi cu piese proprii, de compoziţie ocupându-se Andrei.
Un an bogat în aprecieri
Chiar dacă sunt „boboci“ în lumea muzicii, membrii trupei Icarus au reuşit să culeagă premii încă din primele luni de activitate. Astfel, formaţia a obţinut locul II la concursul „Folk fără vârstă“ şi premiul I la „Tinere Speranţe“. Nu au lipsit nici trofeele, trei la nu