Conducerea Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Prahova a retras astăzi de la consum două loturi de lapte Muuna, distribuit în şcolile din Prahova prin programul guvernamental „Corn şi lapte”. Decizia a fost luată după ce materia primă folosită de producător s-a dovedit a fi necorespunzătoare. Sursa: Sorin Antonescu
„Laptele de vacă avea o aciditate crescută, peste cea acceptată. Aşteptam rezultatele de laborator pentru a vedea exact despre ce este vorba, însă între timp am sesizat Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară”, a declarat Gheorghe Curelea, director OPC Prahova.
Producătorul laptelui îşi asumă vina. „Cunoaştem situaţia. Este vina noastră şi ne-o asumăm. Am reuşit să retragem de pe piaţă loturile respective, iar acum sunt depozitate pentru a fi trimise la Protan în vederea distrugerii. Vom fi mai vigilenţi de acum încolo", a declarat Adrian Pătraşcu, directorul firmei Ecolact Prod Păuleşti.
În ultima perioadă, mai mulţi părinţi au făcut sesizări la OPC privind calitatea dubioasă a laptelui primit de copii în pauza de masă.
„Fetiţa mea e elevă în clasa a patra la Colegiul Jean Monnet din Ploieşti şi a venit acasă cu lapte acru. Aşa ceva e inadmisibil”, susţine Dana Oprea, una dintre mamicile care au reclamat la OPC laptele din programul guvernamental.