Câţiva cumpărători îţi dezvăluie patru paşi esenţiali pentru a avea propriul „cămin“. 1 Decizia de achiziţie
Vlad Andrei Kinn din Bucureşti se gândea să-şi cumpere o locuinţă proprie încă din anul 2000. Lucra la Connex, avea un salariu bun, dar jobul era part-time, astfel încât banca nu i-a acceptat dosarul şi nu avea destui bani.
S-a gândit chiar şi la varianta construirii unei case în regie proprie şi a şi achiziţionat un teren, pe care între timp l-a vândut. S-a apucat de căutat locuinţă în mod serios în urmă cu doi ani, dar s-a speriat de preţurile din 2008 şi a preferat să mai aştepte. Apoi au început ieftinirile, care au însemnat pentru Kinn un adevărat maraton al vizionărilor.
A descoperit întâmplător campania „Goana după Casă“ organizată de Imopedia, care îi putea uşura căutarea, după ce, în doar câteva luni a văzut peste 60 de apartamente şi a dat peste 100 de telefoane. „Goana după casă“ este un reality-show online care prezintă problemele cu care se confruntă zece tineri aflaţi în căutarea unei locuinţe.
Bogdan Iliescu, din Râmnicu-Vâlcea, locuia până acum câteva luni într-o garsonieră închiriată. Plătea chirie 400 de euro pe lună şi, întrucât îşi făcea planuri de căsătorie cu prietena lui, a început să se gândească serios la variantele prin care şi-ar putea cumpăra propria casă. „Decizia a fost precedată de nenumărate calcule şi nopţi nedormite“, îşi aminteşte el. A văzut doar trei proiecte şi s-a decis să se mute într-un apartament cu două camere în Titan, pentru care a dat 80.000 de euro.
2 Cum alegem locuinţa?
Vlad Kinn a căutat într-o primă fază un apartament nou. După ce a vizitat câteva locuinţe din această categorie s-a răzgândit. „Majoritatea apartamentelor pe care le-am văzut erau prost făcute, neizolate fonic. Am mers într-un apartament dintr-un complex no