Ioana Lupea: „În câteva zile Cătălin Macovei va fi istorie și un alt Cătălin Macovei, mai indulgent, îi va lua locul. SRS și Bogdan Chirieac vor supraviețui, salvați de Ligă”.
Între Sorin Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac şi Adrian Năstase, Decebal Remeş sau Monica Iacob Ridzi nu mai este nicio diferenţă. Strigă ca-n gură de şarpe, confruntaţi cu propriile lor fapte, că sunt victimele răfuielilor politice. Nici între politicienii care şi-au ascuns colegii de anchetele oficiale şi jurnaliştii care apără onoarea pierdută a lui SRS şi a lui Chirieac, deturnând discuţia spre Băsescu sau spre vinovăţia exclusivă a lui Cătălin Macovei, nu mai există nicio deosebire.
Graniţa, deja subţiată de politizarea excesivă, s-a sfărâmat. Jurnalişti şi politicieni, ei joacă în aceeaşi Ligă în care 50.000 de euro nu mai reprezintă o sumă, sunt prinşi în aceeaşi reţea de complicităţi vinovate. Încercarea lui SRS şi a lui Chirieac, şi a avocaţilor din Antene şi Realitatea, de a sugera că episodul Snagov este un act din războiului lui Traian Băsescu cu presa este patetică, derizorie şi, mai mult decât atât, e o acţiune politică.
Evitarea subiectului prin politizarea lui, procedeu utilizat de politicieni pentru a scăpa de stâlpul infamiei, a intrat, cu puteri depline, în practica multor jurnalişti. Subiectul îl reprezintă Chirieac şi SRS, prezentaţi public ca jurnalişti care fac presiuni asupra şefului Integrităţii, cu nişte acte, pentru a afla informaţii despre trei miniştri. Informaţii care, aşa cum dezvăluie însuşi „maestrul” Chirieac în a doua stenogramă, ar putea fi folosite de SRS pentru a-i şantaja pe miniştri şi a-i forţa să împartă bani publici.
Dacă Băsescu va face din episodul „Snagov” un casus belli, în tentativa de a le dovedi alegătorilor nehotărâţi de ce e nevoie de război, nu de pace, va contribui, regretabil, la politizarea