Actorul a fost înmormântat ieri, la Cimitirul Bellu, după ce apropiaţi ai celui dispărut, printre care Marin Moraru, Ion Caramitru, David Esrig, l-au evocat la Teatrul Naţional. Sursa: Codrin Prisecaru
Gheorghe Dinică a fost îngropat ieri la Cimitirul Bellu cu onoruri militare, lângă mormântul Mariei Tănase. Peste 1.000 de oameni simpli, o mulţime pestriţă, în care VIP-urile s-au pierdut, au însoţit cortegiul, cu mic, cu mare, peste flori şi morminte, şi mai ales l-au aplaudat pe actor pe drumul spre aleea cimitirului, care a primit numele dispărutului.
Ieri-dimineaţă, actorul a fost adus de la Biserica Icoanei şi a fost depus în foaierul Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) de echipa Media Pro, care s-a ocupat de funeralii. Actorul a decedat marţi, la vârsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca, după 20 de zile de spitalizare.
Vegheat de garda actorilor veterani
Intrarea de la Teatrul Naţional a fost acoperită ieri-dimineaţă de o cortină din catifea neagră, iar, în interior, pe sfeşnice înalte ardeau lumânări albe, în timp ce prin difuzoare se auzeau, în surdină, corurile cutremurătoare ale unor recviemuri celebre. O mare de coroane de flori se înşiruia deoparte şi de alta a sicriului.
Cel mai emoţionat moment din toată ceremonia de la Teatrul Naţional s-a petrecut înainte de slujba religioasă, de la ora 13.00, când colegii de-o viaţă ai actorului au înconjurat sicriul şi i-au ţinut de gardă lui Gheorghe Dinică, în tăcere, cu mâna la piept şi cu lacrimi în ochi. Mircea Albulescu şi Vladimir Găitan au fost primii care au ales să-l petreacă pe actor în acest mod.
„Îl conducem, cu multă demnitate, cu mult respect, spre drumul dintre lumi”, a şoptit Albulescu, care a vorbit tot timpul despre Dinică la timpul prezent. „Cât încă cineva este prezent în inimile celorlaţi, el nu a murit, el este viu”