În Capitală poţi găsi aproape orice fel de meniu. Mâncare cu specific italienesc, franţuzesc, indian, chinezesc, israelian, mediteranean sau chiar african se găteşte şi în restaurantele din Bucureşti.
Numai că, până să ajungă să guste efectiv din felurile tradiţionale de mâncare, cei care trec pragul unui restaurant cu specific se uită în special la decor, atmosferă şi mai ales la preţuri.
Pentru a nu-şi pierde clienţii pe fondul crizei, deţinătorii unor astfel de localuri au fost nevoiţi să scadă anul acesta preţurile. Cu toate acestea, notele de plată pe consumaţie au scăzut simţitor faţă de anul trecut, iar chelnerii simt cel mai mult acest lucru, pentru că bacşişurile s-au micşorat şi ele.
Evz.ro a stat de vorbă cu câţiva dintre cei care administrează acest tip de business şi vă prezintă câteva dintre restaurantele din Bucureşti unde puteţi gusta din bucătăria lumii.
Mâncarea indiană, pentru angajaţii multinaţionalelor
La restaurantul cu specific indian Taj, clienţii comandă cel mai des Balti murgh masala, adică pui cu sos cremos, Samosa -pateu de legume, orez cu şofran şi cotlete de miel.
Şi cum Emilian Iacob, administratorul restaurantului spune că tipul de client fidel este unul cu venituri peste medie, de obicei persoană străină, care lucrează într-o multinaţională, preţurile felurilor de mâncare sunt şi ele pe măsură.
Cel mai scump fel de mâncare costă aici 70 de lei, fiind vorba de Jhinga, o porţie creveţi preparaţi cu ingrediente precum ghimbir, sos de caju sau de vindaloo.
Ceva mai puţin, adică 42 de lei, costă feluri precum machi masaledar sau machi madras, ambele preparate pe bază de file de peşte cu condimente indiene, sos de roşii şi iaurt sau nucă de cocos.
La desert, găluşti cu lapte
În ceea ce priveşte deserturile cu spec