Greva din subteran blochează, de azi, traficul rutier. Până la ora 16.00, călătorii trebuie să recurgă la soluţii de avarie. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
Bucureştenii obişnuiţi să meargă cu metroul, în prima parte a zilei, spre şcoală sau spre locul de muncă vor fi nevoiţi şi să îşi facă un plan B, de azi şi până când angajaţii Metrorex vor renunţa la greva generală.
Între orele 5.00 şi 16.00, cât sunt închise uşile la metrou, norocoşii vor putea apela la maşina din dotare sau la vreun coleg vecin de cartier, iar cei cărora bugetul le permite - la taximetre.
Pentru ceilalţi, există varianta mijloacelor de transport în comun. Şi cum nu se anunţă ploaie, iar minima termică nu va coborî sub 7 grade C, alternative pot fi şi scuterul, bicicleta sau mersul pe jos.
Interzis de la 5.00 la 16.00
Negocierile de ieri, dintre sindicaliştii de la metrou şi ministrul transporturilor, Radu Berceanu, pe marginea unei majorări salariale de până la 20%, în 2010, au eşuat. Drept urmare, de azi începe greva generală pe termen nelimitat.
Ca şi acum patru ani, la ultimul protest amplu din subteran, trenurile nu vor circula în prima parte a zilei, până la ora 16.00, urmând ca apoi, până la 23.00, circulaţia să se desfăşoare normal. Protestul, care-i lipseşte pe bucureşteni de cel mai rapid mijloc de transport în orele de vârf 7.00- 9.00, va provoca aglomeraţie în traficul de suprafaţă, şi aşa sufocat.
Drept urmare, şefii Brigăzii de Poliţie Rutieră au anunţat că vor suplimenta numărul agenţilor. „Nu vor fi însă foarte mulţi în plus faţă de câţi avem în stradă într- o zi obişnuită - 130. Resursele sunt destul de limitate”, au explicat sursele din poliţie, precizând că angajaţii vor ajunge acolo unde „va fi multă nevoie”.
200 de maşini RATB
La rândul lor, şi reprezentanţii Re