Ioana Lupea: „Psihoza fraudării alegerilor, dezlănţuită de PSD, amplificată de televiziuni şi legitimată de organizaţii din societatea civilă, îi ajută pe politicieni, dar afectează drepturile constituţionale ale unor cetăţeni”.
Sâmbătă seară am adormit în România, iar duminică dimineaţă ne-am trezit în Afganistan. Cel puţin aşa au arătat televiziunile domnilor Sorin Ovidiu Vîntu şi Dan Voiculescu ziua alegerilor din România, ca şi cum între Kabul şi Bucureşti n-ar fi nicio diferenţă în practicarea democraţiei.
Ficţiunea fraudei masive la vot, creată de PSD, amplificată de televiziuni şi legitimată de organizaţii din societatea civilă, a avut efecte în plan real. Din cauza presiunii mediatice, autorităţile au oprit procesul electoral în câteva secţii de votare din cauza unor incidente datorate numărului mare de alegători, împiedicând astfel cetăţenii să-şi exercite dreptul la vot.
Transformate în cutii de rezonanţă ale politicienilor, cele două televiziuni au omis să menţioneze participarea masivă la vot a românilor, împotriva prevestirilor sumbre ale unor clarvăzători care au citit în stele că, dezinteresaţi complet de politică, aceştia vor sta acasă.
Realitatea TV şi Antena 3 au făcut din ţânţar armăsar, prezentând orice incident minor, ca desprinderea cauciucului de pe o ştampilă, drept o intenţie clară de fraudă.
Este regretabil că după 20 de ani de democraţie partidele politice apelează la metode ilegale, cum ar fi mita electorală, pentru a-şi aduce votanţii la urne, dar totuşi aceste alegeri n-au avut parte de un eveniment „Ştefăneşti”.
La alegerile de ieri au fost semnalate mai puţine nereguli decât la europarlamentarele din acest an, la care s-au prezentat mult mai puţini alegători. Iar faptul că presupuşi infractori electorali au fost arestaţi este o dovadă că autorităţile au fost